DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Şehit Başkomiser Fatih Özdil Anaokulu

Tarihçemiz

Okulumuz ilk kez 11.10.1997 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde o dönemin başbakanı Sayın Mesut YILMAZ tarafından İlköğretim olarak hizmete açılmıştır.

24 derslik, 2 anasınıfı, çok amaçlı salonu, basketbol sahası, farklı etkinlik alanları ve geniş bahçesi ile eğitim öğretime başlayan okulumuz, mevcut hali ile ilimizdeki okullar arasında modern ve ferah görünümü ile öne çıkmaktadır.

Okulumuz, Türkiye'de zorunlu eğitimin 8 yıldan 12 yıla çıkarılmasını ve eğitim sisteminin 4+4+4 şeklinde kademelendirilmesini öngören İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif'lerinin nin kabul edilmesiyle 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı'ndan itibaren kademeli olarak "Ortaokul" şeklinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmiştir.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile kademeli olarak İmam Hatip Ortaokulu'na dönüşen okulumuz; 24 derslik, 2 anasınıfı ve diğer eklentileri ile belirlenen misyon ve vizyon çerçevesinde ara eğitim kuşağı olarak nesiller yetiştirmeye devam etmektedir. Okulumuz 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren bağımsız anaokuluna dönüştürülmüştür.

Yayın: 13.12.2022 - Güncelleme: 13.12.2022 10:49 - Görüntülenme: 71